Corretja bude novým kapitánom španielskych tenistov

27.12.2011 Celý región

MADRID 27. decembra (WEBNOVINY) - Alex Corretja sa stal nástupcom Alberta Costu vo funkcii kapitána španielskej daviscupovej reprezentácie tenistov. Informáciu o dohode s dvojnásobným finalistom parížskeho antukového grandslamového Roland Garros (1998, 2001) priniesla internetová stránka národnej federácie RFET. Oficiálne uvedenie do funkcie sa uskutoční v stredu o 11.00 h v Barcelone.

Tridsaťsedemročný barcelonský rodák Corretja chcel zmluvu na dva roky namiesto obvyklej jednej sezóny, a to najmä pod vplyvom skutočnosti, že minimálne v budúcom olympijskom roku nebude mať k dispozícii Rafaela Nadala, Davida Ferrera a Feliciana Lópeza. Rokovania viazli práve na tomto aspekte, RFET napokon súhlasila s požiadavkou bývalého 2. hráča svetového rebríčka ATP. Držiteľ 17 titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Corretja v minulosti krátko bol v štábe britského tenistu Andyho Murrayho.

Costa odstúpil po triumfe Španielov začiatkom decembra v sevillskom finále "šalátovej misy" 2011 proti Argentínčanom (3:1), ktorí medzičasom takisto zmenili šéfa realizačného tímu - Modesta "Tita" Vázqueza vystriedal Martín Jaite. Costa sa stal koordinátorom činnosti reprezentačných družstiev.

"Som presvedčený, že dnes sme dosiahli skvelú dohodu pre španielsky tenis. Chcem poďakovať Alexovi Corretjovi za entuziazmus a nadšenie, s ktorými prijal túto výzvu. Keď pridá svoje odborné i ľudské kvality k nášmu tímu, bude to určite veľkým krokom vpred," konštatoval prezident RFET José Luis Escaňuela. "Je to pre mňa obrovská pocta a zároveň zodpovednosť - budem viesť najlepší tím na svete," uviedol Corretja.

Španieli 10. - 12. februára na antuke v hale Palacio Municipal de los Deportes v Oviede v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davis Cupu 2012 privítajú Kazachov. Postupujúci si 6. - 8. apríla zmeria vo štvrťfinále sily s úspešným z duelu Rakúsko - Rusko.
 

Vyberte región